~ betalt samarbete med @bark_sweden ~ Det växte en gång en ståtlig alm vid Skånska gruvan på Djurgården i Stockholm. Men – den drabbades av almsjuka 😩, och almen fick fällas. Det enorma trädet gick inte att rädda, men åsynen av den fällda stammen gav upphov till en idé hos paret Frida och Richard. Allt det vackra virket måste ju gå att göra något med? De gjorde en räddningsaktion. De lyckades ta det enorma trädet till Skansen där de kunde såga upp det till plankor, och så föddes idén till Bark. Räddat, spårbart spillvirke förvandlas till stöttåliga skal som kan skydda en av våra mest använda produkter – mobiltelefonen. Den här tanken väckte något i mig. För där satt jag med en nyköpt, begagnad telefon, en vilja att få den att hålla så länge det bara går – och en ganska slarvig personlighet och fumliga fingrar. Så jag beställde ett skal, men frågade också Frida och Richard om jag inte kunde få hänga med till deras lilla fabrik i Spånga och se hur det blir till? Och det fick jag! Varje steg från limmad träbit till CCS-fräsen som med millimeterprecision svarvar fram ett skal som passar just min telefonmodell och handpåläggningen som krävs för att slipa, putsa och lägga på ett lager hårdvaxolja fick jag – och nu ni – se. Två år efter starten har Bark tagit tillvara på alla möjliga träd – en bortgallrad rönn från Stjärnsund i Dalarna, ett körsbärsträd från Bromma som fick tas ner för att skydda en ek som behövde mer plats att växa och en ask från Hornsbergsstrand i Stockholm som fälldes för att ge plats åt en damm att rena dagvatten i. Varje person som köper ett skal får veta historien bakom virket. Mitt skal är från den där allra första almen, och jag berättar historien om den – och om Bark – för alla jag träffar som vill titta närmare på skalet. Alla jobbtimmar jag tillbringar med telefonen varje dag innebär dessutom nu att jag håller ett levande material, en bit trä, i min hand – och det känns så fint. Jag köper väldigt sällan nya saker. Men att köpa en närodlad, svenskproducerad livvakt i räddat naturmaterial till den utsläppstunga teknikpryl jag bär med mig varje dag, året om – det känns faktiskt som helt rimlig konsumtion. Och visst blev det fint!

mariasoxbo.seさん(@mariasoxbo.se)が投稿した動画 -

Maria Soxboのインスタグラム(mariasoxbo.se) - 4月4日 18時29分


~ betalt samarbete med @bark_sweden ~

Det växte en gång en ståtlig alm vid Skånska gruvan på Djurgården i Stockholm. Men – den drabbades av almsjuka 😩, och almen fick fällas. Det enorma trädet gick inte att rädda, men åsynen av den fällda stammen gav upphov till en idé hos paret Frida och Richard. Allt det vackra virket måste ju gå att göra något med?

De gjorde en räddningsaktion. De lyckades ta det enorma trädet till Skansen där de kunde såga upp det till plankor, och så föddes idén till Bark. Räddat, spårbart spillvirke förvandlas till stöttåliga skal som kan skydda en av våra mest använda produkter – mobiltelefonen.

Den här tanken väckte något i mig. För där satt jag med en nyköpt, begagnad telefon, en vilja att få den att hålla så länge det bara går – och en ganska slarvig personlighet och fumliga fingrar. Så jag beställde ett skal, men frågade också Frida och Richard om jag inte kunde få hänga med till deras lilla fabrik i Spånga och se hur det blir till?

Och det fick jag! Varje steg från limmad träbit till CCS-fräsen som med millimeterprecision svarvar fram ett skal som passar just min telefonmodell och handpåläggningen som krävs för att slipa, putsa och lägga på ett lager hårdvaxolja fick jag – och nu ni – se.

Två år efter starten har Bark tagit tillvara på alla möjliga träd – en bortgallrad rönn från Stjärnsund i Dalarna, ett körsbärsträd från Bromma som fick tas ner för att skydda en ek som behövde mer plats att växa och en ask från Hornsbergsstrand i Stockholm som fälldes för att ge plats åt en damm att rena dagvatten i. Varje person som köper ett skal får veta historien bakom virket.

Mitt skal är från den där allra första almen, och jag berättar historien om den – och om Bark – för alla jag träffar som vill titta närmare på skalet. Alla jobbtimmar jag tillbringar med telefonen varje dag innebär dessutom nu att jag håller ett levande material, en bit trä, i min hand – och det känns så fint.

Jag köper väldigt sällan nya saker. Men att köpa en närodlad, svenskproducerad livvakt i räddat naturmaterial till den utsläppstunga teknikpryl jag bär med mig varje dag, året om – det känns faktiskt som helt rimlig konsumtion.

Och visst blev det fint!


[BIHAKUEN]UVシールド(UVShield)

>> 飲む日焼け止め!「UVシールド」を購入する

286

30

2023/4/4

Maria Soxboを見た方におすすめの有名人